Beschermen

Toont alle 13 resultaten

Je schoenen beschermen tegen vuil en vocht kan op diverse manieren. We onderscheiden twee situaties: nieuwe schoenen en gebruikte schoenen.

Nieuwe schoenen beschermen

De fabrikant geeft je nieuwe schoenen vanuit de fabriek meestal een beschermende laag mee. Je hoeft ze dus niet te poetsen voor je ze gaat dragen. Wel is het verstandig om je schoenen in te spuiten met een spray die extra bescherming biedt tegen vuil en vocht. Afhankelijk van het materiaal van je schoenen kun je hiervoor diverse sprays gebruiken:

Gebruikte schoenen beschermen

Om de beschermende werking van de diverse sprays te behouden moet je je schoenen regelmatig opnieuw inspuiten, bijvoorbeeld ieder jaar wanneer het seizoen aanbreekt dat je die schoenen weer gaat dragen. Daarnaast bescherm je schoenen door ze regelmatig te poetsen. Afhankelijk van het soort leer doe je dat met een crème, een was of een olie.

  • Crème gebruik je voor glad leer.
  • Was gebruik je voor gewaxte leersoorten.
  • Olie gebruik je voor geolied leer.

Daarnaast zijn er speciale producten voor speciale leersoorten verkrijgbaar, zoals crèmes voor cordovan leer, reptielenleer en nappa.


Wil je graag weten wat het beste beschermingsproduct is voor jouw schoenen? Vraag het ons gerust. Een deskundige medewerker staat altijd klaar om je te helpen.