Insmeerborstels

Toont alle 13 resultaten

Je herkent een insmeerborstel direct aan het kleine borsteloppervlak. Dat oppervlak is zo klein omdat potjes en blikjes met schoenpoetscrème of was nou eenmaal klein zijn. Door het kleine oppervlak kun je makkelijk in het potje of blikje komen, ook als het bijna leeg is. Bovendien voorkom je zo automatisch dat er teveel schoensmeer aan de borstel komt, wat leidt tot een beter poetsresultaat.

Ga je een insmeerborstel aanschaffen, dan moet je twee keuzes maken: welke vorm kies je en welke soort borstelhaar.

  • Qua vorm zijn er twee mogelijkheden: insmeerborstels met een horizontale steel en insmeerborstels met een verticale stee. Die met een horizontale steel zijn waarschijnlijk handiger bij het inpoetsen zelf, omdat we die houding nou eenmaal gewend zijn. De verticale borstels hebben het voordeel dat ze minder ruimte in beslag nemen en dat je er nog dieper mee in potjes schoensmeer kunt komen.
  • Qua borstelhaar heb je de keuze tussen varkenshaar en paardenhaar. Varkenshaar is wat harder en stugger, zodat je bij het insmeren meer druk kunt zetten. Voor de meer kwatsbare leersoorten adviseren wij insmeerborstels van het zachtere, maar toch stevige paardenhaar.
+
Uitverkocht
 5,10
+
Uitverkocht
 3,50
+
Uitverkocht

Insmeerborstels

Insmeerborstel Plat

 4,95
+
Uitverkocht

Insmeerborstels

Insmeerborstel Punt

 3,49
+
Uitverkocht

Insmeerborstels

Insmeerborstel Rond

 3,49
+
Uitverkocht
 6,25
+
Uitverkocht
 3,95
+
Uitverkocht
 8,30
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht

Wij adviseren om niet te bezuinigen op de aanschaf van insmeerborstels. Ze zijn sowieso niet al te duur, dus wat let je om kwaliteitsborstels van merken als Saphir aan te schaffen. Veel goedkope borstels blijken ondanks hun lage prijs een miskoop te zijn, wanneer de haren er direct uit beginnen te vallen. Van de producten in onze webshop garanderen we dat ze van uitstekende kwaliteit zijn.

Bekijk hier alle insmeerborstels in ons assortiment. Heb je vragen of wil je advies bij je aankoop? Laat het ons weten. Wij helpen je graag.