Toont alle 2 resultaten

Twee soorten olie hebben eigenschappen die bijzonder heilzaam zijn voor je leren schoenen: nertsolie en klauwolie.

Nertsolie

Nertsolie, mink oil in het Engels, geeft het leer zijn oorspronkelijke natuurlijke uitstraling en soepelheid terug. De werking is vergelijkbaar met die van leervet, alleen voelt het leer na behandeling met olie niet vettig aan. Dat komt omdat de olie diep in het leer trekt en het van binnenuit voedt.

Saphir Medaille d’Or heeft nertsolie verwerkt in een crème op basis van bijenwas. Je brengt deze crème met ronddraaiende bewegingen aan met een zachte doek of met een insmeerborstel. Vervolgens laat je het product minimaal een uur intrekken, alvorens het na te wrijven met diezelfde doek. Na een behandeling met deze crème kun je je schoenen nog poetsen met een schoenpoetscrème of was.

Klauwolie

Klauwolie, de naam zegt het al een beetje, wordt onttrokken uit voetbeentjes van paarden, schapen en runderen door die te koken. Klauwolie (neats foot oil in het Engels) is speciaal geschikt voor het behandelen van vettige leersoorten. Deze olie maakt het leer weer soepel en waterdicht.

De Oiled Leather Cream van Saphir Medaille d’Or is gemaakt op basis van deze olie. Je brengt dit product aan met een zachte doek op een schone ondergrond. Vervolgens laat je het een kwartiertje intrekken en klaar is kees. Uitpoetsen hoeft niet.

 

+
Uitverkocht

Bekijk hier deze producten die bijdragen aan het behoud van je kostbare schoenen. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij adviseren je graag en staan altijd voor je klaar.