Cordovan

Toont alle 2 resultaten

Cordovan leer is een exclusieve leersoort, gemaakt van paardenhuid. Het wordt gemaakt van de huid van de flanken van het paard. Uit één paard is slechts één paar schoenen te halen. Omdat paarden niet speciaal voor hun huid gehouden worden en omdat het looiproces voor cordovan leer zeer tijdrovend en ingewikkeld is, zal het niet verbazen dat cordovan behoorlijk duur is.

Cordovan heeft geen nerf, het is heel glad. Dat komt omdat de buitenkant van het leer in feite de binnenkant van de huid is. Die wordt tijdens het looiproces hard samengeperst, zodat een glad leer ontstaat. Tijdens het proces wordt cordovan op een plantaardige manier gekleurd en worden er oliën aan toegevoegd. Dat is de reden waarom het leer zacht en een beetje vettig aanvoelt, terwijl het toch uitermate sterk is.

Onderhoud van cordovan leer

Het mag duidelijk zijn dat het van belang is om het kostbare cordovan leer goed te onderhouden. Saphir Medaille d’Or Cordovan Cream is hier speciaal voor ontwikkeld. Het bevat klauwolie, die diep in het leer trek en zo uitdroging voorkomt.

Om het leer te reinigen kun je Saphir Medaille d’Or Renovateur gebruiken en voor extra glans Saphir Medaille d’Or Mirror Gloss. Gebruik deze middelen wel met mate, omdat ze oplosmiddelen bevatten, die het leer aan zouden kunnen tasten. Ter bescherming van het leer kun je het wel altijd inspuiten met Super Invulner Spray.

+
Uitverkocht