Toont alle 6 resultaten

Wil je goed beschermde en mooi glanzende schoenen, ga dan voor was. Schoenpoetsmiddelen met was kun je rechtstreeks aanbrengen op het leer, maar je kunt je schoenen ook eerst poetsen met een schoenpoetscrème. Saphir Medaille d’Or heeft een drietal uitstekende was producten in het assortiment: Dubbin Graisse, Mirror Gloss en Pate de Luxe.

  • Saphir Medaille d’Or Dubbin Graisse is strikt genomen geen product met was, maar het heeft wel een vergelijkbaar effect. Vandaar dat we dit schoenvet in deze categorie onderbrengen. Dubbin Graisse is gemaakt op basis van dierlijke oliën en vetten. Het is kleurloos.
  • Saphir Medaille d’Or Mirror Gloss is – de naam zegt het al – ideaal voor de liefhebber van extreem glanzende schoenen. Het is een harde wassoort, die je aanbrengt nadat je schoenen gepoetst zijn met een voedende crème. Je kunt hem ook als extra glanzende laag toepassen na het aanbrengen van Saphir Medaille d’Or Pate de Luxe.
  • Saphir Medaille d’Or Pate de Luxe is een wat zachtere was, die naast glans ook zorgt voor het beschermen en voeden van het leer. Het is verkrijgbaar in twee verpakkingen. Daarnaast is er ook Saphir Medaille d’Or Traveler’s Pate de Luxe, die minder oplosmiddelen bevat en daarom met de handbagage mee het vliegtuig in mag. Deze was zit qua hardheid tussen Pate de Luxe en Mirror Gloss in.

Na verloop van tijd wordt was hard. Dat betekent niet dat je hem dan weg moet gooien. Met een goede wax softener wordt de was weer soepel als vanouds.


Hoe gebruik je was?

Voordat je je schoenen gaat behandelen, of het nu met was is of met een ander schoenpoets product, moet je zorgen dat ze goed schoon zijn. Je borstelt ze schoon met bijvoorbeeld een uitpoetsborstel van paardenhaar (bij kwetsbaar leer) of varkenshaar. De was breng je aan met een zachte katoenen doek, waarbij je ronddraaiende bewegingen maakt. Gebruik kleine hoeveelheden was tegelijk. Met een uitpoetsborstel borstel je de was vervolgens uit. Voor extra glans kun je nog nawrijven met een uitpoetsdoek.
Twijfel je welke wassoort het beste is voor jouw schoenen? Of heb je vragen over het product? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.