Toont alle 5 resultaten

Je kunt natuurlijk nieuwe schoenen kopen als de kleur van je oude schoenen is vervaagd of aangetast door de invloed van het weer, vervuiling of slijtage. Maar je kunt de kleur van die oude schoenen ook een opfrisbeurt geven.

Het is een stuk goedkoper en vaak raak je toch gehecht aan dat paar schoenen dat zo heerlijk zit. Je kunt van de meeste soorten schoenen de kleur wel herstellen. Hoe, dat hangt af van het materiaal.

Glad en generfd leer

Schoenen van glad en generfd leer kun je opnieuw kleuren met schoencrème of was in de kleur van de schoen. Met name schoencrème is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij was is de keuze vaak wat beperkter, maar vind je meestal toch wel een kleur die aardig in de buurt komt van het origineel. De werkwijze is simpel: je poetst je schoenen gewoon zoals je dat altijd doet, natuurlijk nadat je ze eerst goed gereinigd hebt.

Suède en nubuck

Bij suède en nubuck schoenen is het een ander verhaal. Die behandel je meestal alleen met een beschermende spray. Speciaal voor suède en nubuck ontwikkelde Saphir echter een renovateur spray, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Die spray verfrist de kleur van je schoenen, terwijl het materiaal zijn zachte, natuurlijke uitstraling behoudt. Na het behandelen kun je de schoenen nog licht na borstelen met een crêpe borstel.


Bekijk hier de mogelijkheden om je schoenen te kleuren. Twijfel je of jouw schoenen geschikt zijn om te kleuren, of weet je niet zeker welk middel het beste is? Stel je vragen gerust aan ons. Er staat altijd een deskundige medewerker klaar om je te helpen.