Reinigingsborstel

Toont alle 6 resultaten

Voordat je schoenen of laarzen gaat behandelen met crème, was of een ander middel moeten ze natuurlijk wel schoon zijn. Je wilt namelijk geen vuil je schoenen in poetsen. Reinigingsborstels spelen bij dat reinigen een belangrijke rol, naast reinigingsmiddelen.

Voor het reinigen van de meeste schoenen kun je gebruik maken van een uitpoetsborstel. Reserveer die dan wel voor deze klus en neem een andere om daadwerkelijk schoencrème mee uit te borstelen.

Suède en nubuck

Bij suède en nubuck ligt dat anders. Die hebben een structuur van kleine haartjes, die van nature overeind staan. Als je schoenen van deze materialen reinigt wil je ook dat die oorspronkelijke structuur terugkeert dan wel behouden blijft. Daar zijn speciale borstels voor ontwikkeld, de zogeheten crêpe borstels.

Crêpe is een zachte en soepele natuurlijke rubbersoort, die toch sterk is. Als je daarmee je schoenen schoon poetst, gaan de haartjes van het suède of nubuck overeind staan, waardoor het zijn natuurlijke uitstraling terugkrijgt. Tegelijkertijd poets je er wel het stof en vuil mee tussen de haartjes uit, zodat de schoenen schoon worden. Soms hebben crêpe borstel ook een gedeelte met haren. Daarmee kun je moeilijk bereikbare delen van je schoen dan schoonmaken.

Puur voor het reinigen van suède – dus niet voor nubuck – is er nog een andere optie: een reinigingsborstel met metalen haren. Rondom de koperen kernhaartjes van deze kleine borstel zit een rand van messing haartjes.

+
Uitverkocht

Reinigingsborstel

Saphir Crêpe Borstel

 12,49
+
Uitverkocht

Reinigingsborstel

Saphir Crêpeborstel Combi

 11,95
+
Uitverkocht
 25,65
+
Uitverkocht
 26,90
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht

Reinigingsborstel

Saphir Suèdeborstel

 11,89

Spose verkoopt reinigingsborstels van topmerk Saphir, onder andere uit de Medaille d’Or lijn. Deze kwaliteitsproducten zullen bijdrage aan het behoud van je kostbare schoeisel.
Wil je een deskundig advies over welke borstel het beste geschikt is voor jouw schoenen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.