Toont alle 3 resultaten

Nappaleer is een soepele en zachte, glad gelooide leersoort, meestal gemaakt van lams-, schapen- of kalfshuid. Het wordt doorgeverfd, wat betekent dat het aan beide kanten dezelfde kleur heeft.

Nappa is een leersoort met open poriën. Daarom is het belangrijk om nappaleren schoenen voor het eerste gebruik te impregneren, bijvoorbeeld met Saphir Medaille d’Or Protector spray (uit de Sneaker Care lijn) of Saphir Medaille d’Or Super Invulner spray.

Onderhoud van nappa schoenen

Nappaleer is zo soepel omdat het natuurlijke vetten bevat. Daarom moet het leer regelmatig gevoed worden, om te voorkomen dat het uitdroogt.

Saphir Medaille d’Or Nappa Crème is speciaal ontwikkeld voor dit doel. Voor je dat aanbrengt moeten je schoenen wel ontdaan zijn van het oppervlakkige vuil en stof. Dat doe je met een vochtige doek. Vervolgens breng je de crème aan met een katoenen inpoetsdoek, waarbij je kleine, ronddraaiende bewegingen maakt.

Nadat de Nappa Crème vijf minuten heeft kunnen intrekken in het leer kun je ze napoetsen voor extra glans. Doe dat met een uitpoetsborstel van paardenhaar om te voorkomen dat je krasjes maakt. De Saphir Medaille d’Or Nappa Crème voedt het leer niet alleen, het beschermt het ook tegen vuil en vocht.

+
Uitverkocht
+
Uitverkocht

Wil je meer informatie over onze beschermende sprays of de nappa crème? Onze medewerkers beantwoorden met plezier al je vragen, ook over de andere producten in onze webshop. Neem dus gerust contact met ons op.