Glad leer

Toont alle 12 resultaten

Glad leer is het meest gebruikte materiaal voor schoenen. Dat heeft een paar redenen: het is simpel te onderhouden, het is bestand tegen vuil en vocht en het kan in allerlei kleuren geverfd worden. Natuurlijk zijn er andere leersoorten die ook een of meer van deze kwaliteiten bezitten, maar gladleer scoort overall toch het beste.

Wat is glad leer?

Glad leer wordt gemaakt van de bovenkant van een dierenhuid. Je herkent een glad leren schoen aan zijn gladde, meestal mat glanzende oppervlak. Meestal wordt glad leer geverfd. Ongeverfd glad leer, anilineleer, heeft open poriën en is daardoor wat kwetsbaarder dan gepigmenteerd glad leer. Wel heeft het een zachtere uitstraling.

Glad leer onderhouden

Glad leren schoenen zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Neem onderstaande tips ter harte en je zult jaren genieten van je glad leren schoenen.

  • Spuit je schoenen voor het eerste gebruik in met een vuil en vocht werende spray.
  • Gun je schoenen regelmatig rust. Berg ze dan op met schoenspanners, die ervoor zorgen dat je schoenen hun oorspronkelijke pasvorm terugkrijgen dan wel behouden.
  • Poets je schoenen regelmatig met een voedende crème of was. Ook een behandeling met een voedende olie of een op deze olie gebaseerde crème doet je schoenen goed.
  • Voor extra glans kun je je schoenen na het poetsen nog behandelen met een glansmiddel.