Schoenen van lakleer stralen klasse en luxe uit. Tenminste, als ze doen waarvoor ze gemaakt zijn: glanzen. Daarom is het van groot belang om lakschoenen goed te onderhouden. Dat begint met het dragen en opbergen van de schoenen, maar reinigen en verzorgen is ook belangrijk.

Lakschoenen dragen en opbergen

Draag lakschoenen niet dag in, dag uit. Door te lopen op lakschoenen ontstaan er hoe dan ook rimpeltjes in het leer, met name bovenop de voorvoet. Het meer je loopt, hoe groter de kans dat de laklaag beschadigd raakt.

Nu zul je lakschoenen waarschijnlijk ook niet al te veel dragen. Voor de meeste mensen zijn het toch feestschoenen, bedoeld voor bijzondere gelegenheden. En dus zullen ze vaak in de schoenenkast staan.

Dan is er één belangrijke tip: gebruik altijd goede schoenspanners als je je lakschoenen opslaat. Die houden je schoenen in de juiste vorm en herstellen de kreukjes die ontstaan door het dragen. Ook als je schoenen maar een enkel nachtje hoeven te overbruggen kun je het beste schoenspanners gebruiken.

Reinigen en verzorgen

Hoewel lakleer van zichzelf waterdicht is, kun je je lakschoenen voor het eerste gebruik toch het beste inspuiten met een vuil en water afstotende spray. De Vernis Rife spray van Saphir is daarvoor zeer geschikt.

Gebruik in ieder geval geen spray met oplosmiddelen. Het reinigen van lakleren schoenen is heel eenvoudig: maak ze schoon met een licht bevochtigde, zachte katoenen doek.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wil je meer weten over het onderhoud van lakleren schoenen? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met ons. Er staat altijd iemand klaar om je te helpen.