Toont alle 11 resultaten

Net als je bij je eigen huid is het ook voor leer – wat tenslotte ook een huid is – belangrijk om die goed te voeden van tijd tot tijd. Er zijn diverse oliën die daarvoor geschikt zijn, zoals nertsolie, klauwolie en de plantaardige macadamia olie.

Nertsolie

Deze olie (mink oil in het Engels) trekt diep in het leer en voedt het van binnenuit. Daarom voelt het leer na behandeling niet zo vettig aan als na een behandeling met leervet, dat dezelfde werking heeft. Door de voedende werking geeft nertsolie het leer zijn natuurlijke uitstraling en zijn oorspronkelijke soepelheid terug. Nertsolie is verwerkt in Saphir Medaille d’Or Mink Oil. Na een behandeling met dit product kun je je schoenen nog poetsen met een crème of met was.

Klauwolie

Klauwolie wordt verkregen door het koken van voetbeentjes van paarden, schapen en runderen. De Engelse naam is neats foot oil. Klauwolie is bij uitstek geschikt voor het behandelen van vettige leersoorten. Het trekt in het leer, waardoor dat zijn soepelheid terugkrijgt en waterdicht wordt. Klauwolie is verwerkt in Saphir Medaille d’Or Oiled Leather Cream. Als je deze crème met een doek inpoetst en een kwartiertje laat intrekken is verdere behandeling niet nodig.

Macadamia olie

Macadamia olie is de plantaardige variant van nertsolie. Het heeft dezelfde werking. Macadamia olie wordt gewonnen uit de macadamia noot in is onder andere verwerkt in de Saphir Medaille d’Or Lotion Macadamia. Deze is met name geschikt voor glad leer.

+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht
+
Uitverkocht

Heb je vragen over een van onze producten, of heb je behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.